Chlorela

Modrozelená sladkovodní mořská řasa

Chlorela pochází Taiwanu a Japonska. Je bohatá na fytonutrienty včetně aminokyselin, chlorofylu, beta-karotenu, draslíku, fosforu, biotinu, hořčíku, zinku, železa a vitamínů ze skupiny B.

V organismu chlorela poddporuje hormonální rovnováhu, zdraví kardiovaskulární soustavy, pomáhá zotavit se z chemoterapie a negativních účinků radiačního záření, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu a napomáhá organismu zbavit se škodlivých toxinů.

Její zelené zbarvení pochází z vysoké koncentrace chlorofylu.

Hlavní účinky chlorely

  • Zbavuje organismus těžkých kovů: zanesení těžkými kovy hrozí zejména častým konzumentům ryb, které mohou mít vyšší obsah rtuti. Chlorela na sebe váže toxiny ukládající se v organismu jako olovo, kadmium, rtuť a uran a brání jejich zpětné absorpci. Pravidelná konzumace chlorely proto chrání před neblahými účinky těžkých kovů na organismus.
  • Podporuje obranyschopnost: konzumace chlorely zlepšuje aktivitu buněk, tedy i buněk imunitního systému. Podporuje reakce obranyschopnosti.
  • Podporuje hubnutí: užívání chlorely snižuje procento tělesného tuku, ovlivňuje hladinu cholesterolu a krevního cukru. Podporuje také metabolismus, zlepšuje krevní oběh a dodává energii. Při hubnutí organismus uvolňuje toxiny, které mohou být zpětně vstřebány. Tomuto zpětnému vstřebání chlorela brání.
  • Snižuje hladinu krevního cukru a cholesterolu: diabetes II. typu a vysoký cholesterol jsou problémy, kterým čelí velká část dnešní populace. Denní konzumace chlorely má nicméně i na tyto problémy vliv. Vědci věří, že chlorela aktivuje mnoho genů na buněčné úrovni, které zlepšují citlivost na inzulín a podporují zdravou rovnováhu.
  • Zlepšuje vzhled: podle posledních výzkumů zpomaluje chlorela proces stárnutí, redukuje totiž vliv oxidativního stresu plynoucího ze znečištění, stresu nebo jen nevhodně složené stravy. Konzumace chlorely v organismu zvyšuje produkci vitamínu A, vitamínu C a glutathionu, které vyrovnávají negativní vliv volných radikálů.
  • Působí proti rakovině: Někteří vědci věří, že se v lidském organismu mohou rozvíjet rakovinné buňky. Správně fungující imunitní systém je nicméně zahubí a zničí, než se mají šanci uchytit a vytvořit rakovinu. Chlorela pak napomáhá bojovat proti rakovině posílením imunitního systému. Navíc organismus čistí od toxinů a těžkých kovů a v případě již diagnostikované rakoviny podporuje aktivitu T-lymfocytů, které působí proti vzniku dalších abnormálních buněk. Vedle toho chlorela pomáhá organismu vyrovnat se s následky chemoterapie a radioterapie.