Koření, které se využívá nejen v potravinářství, ale i jako kosmetický a terapeutický prostředek
Skořice se získává z tropický stromů skořicovníků, jedná se o kůru tohoto stromu, jejíž vnitřní část bohatá na silice se suší. Slouží jako základ k výrobě olejů, silic a tinktur. Skořicový olej se pak získává z listů, větví a květů skořicovníku.
Využívá se v mnoha odvětvích. V potravinářství je oblíbená zejména pro svou nasládlou chuť, kdy se přidává do sladkých pokrmů a pečiva, v exotických kuchyních ale běžně funguje jako koření i do masitých pokrmů.
Ničí bakterie
V kosmetice se využívá hlavně pro své dezinfekční a antibiotické účinky, dokáže totiž ničit bakterie. Taktéž bývá složkou přípravků na ústní hygienu.
Skořice na hubnutí?
Při konzumaci stimuluje krevní oběh a snižuje krevní tlak, dokáže zlepšit trávení (časté je využití skořice při redukci nadváhy), snižuje hladinu cukru a „nezdravého“ LDL cholesterolu v krvi. Její zevní aplikace napomáhá v boji s revmatismem.
Velmi oblíbená je aplikace gelů obsahujících skořici za účelem redukce celulitidy, strií a povadlé pleti.